Karheapintaisten silikoni-implanttien asentamista suositellaan vältettävän syöpäriskin vuoksi.

Suomalaiset plastiikkakirurgit suosittelevat, että Suomessa ei tällä hetkellä käytettäisi Allergan-merkkisiä karheapintaisia silikoni-implantteja implantteihin liitetyn mahdollisen syöpäriskin takia. Allergan-tuotemerkki on yksi maailman käytetyimmistä silikoni-implanteista. Suomen plastiikkakirurgiyhdistyksen puheenjohtaja Anna Höckerstedt kertoo tänään 16.1. ilmestyneessä Helsingin Sanomien artikkelissa, että syöpäriski koskee kaikkia karheapintaisia silikoni-implantteja. Erityisesti vaaratilanneilmoituksia tulee silloin kun implantit jostain syystä rikkoutuvat.

Suomessa Allerganin Natrelle- ja McGhan-tuotemerkin implantteja on käytetty noin 30 000 eli ainakin yli 15 000 asiakkaalla, Suomen esteettiset plastiikkakirurgit ry kertoo Suomen esteettiset plastiikkakirurgit ry kehottaa potilaita, joiden rintoihin on käytetty kyseistä karheamerkkistä implanttia, ohjautumaan seurantaan. (Yle uutiset 14.1.)

Nordic Skin maahantuomissa B-Lite™ implanttien geelissä olevat mikropallot ovat implanttien erikoisuus ja merkittävä tekijä. Ne on valmistettu erittäin puhtaasta, biologisesti yhteensopivista, borosilikaattilasista, jotka on kiinnitetty fyysisesti ja kemiallisesti osaksi yhtenäistä geeliä. Mikropallot eivät voi liikkua geelin sisällä tai kuoren läpi. Yhtenäinen implanttigeeli ei ole nestettä ja se on muodoltaan muuttumaton. Tärkeä turvallisuustekijä on, että jos esimerkiksi implantin kuori vaarantuisi, mikropallot eivät leviäisi elimistöön.

B-Lite™ implantin kuoret valmistetaan Saksassa markkinajohtajan 25 vuoden kokemuksella ja niitä on käytetty menestyksekkäästi sadoille tuhansille potilaille vuosien varrella. Täydellinen tuotevalikoima implantin kokoja ja muotoja on saatavilla. Implantin repeämä on harvinainen, mutta kaikilla rintaimplanteilla on se pieni mahdollisuus kuitenkin olemassa. B-Lite™ implanttien valmistuksessa käytettävän ainutlaatuisen tekniikan johdosta todennäköisyys implanttien rikkoutumiselle on pienempi kuin perinteisillä implanteilla. B-Lite™ rintaimplantit tunnistaa siitä että sen kuori on puhtaan- valkoinen toisin kuin muut markkinoilla olevat implanttimerkit.

B-Lite™ implantit ovat röntgenissä paremmin läpinäkyviä kuin perinteiset implantit. Mikrosfäärien sisältämä ilma heijastaa röntgensäteitä vähemmän kuin silikoni ja B-Lite™ -implantti näkyy tämän johdosta mammografiassa paremmin. Tämä ominaisuus auttaa toteamaan tehokkaammin mahdollisen koteloitumisen ja syöpäsolut.

Nordic Skin maahantuomissa B-Lite™ kevytimplanteissa yhdistyy tunnettuja ja kliinisesti todistettuja materiaaleja innovatiivisella tavalla tarjoten luonnollisen täyteläisyyden, mukavuuden ja vähemmän painoa. Patentoidussa B-Lite™ geelissä on pienempi tiheys ja siten implantin painosta on saatu vähenemään jopa 30%. Kevyempi implantti on mukavampi, siihen on helpompi tottua ja se vähentää pehmytkudoksiin kohdistuvaa stressiä paremmin kuin perinteiset, raskaammat implantit.

HS Kotimaa A8, artikkeli 16.1.

#blite #rintailmplantti #plastiikkakirurgia #silikoniimplantti

Lisätietoja B-Lite™ implanteista: https://nordicskin.net/b-lite-rintaimplantit/